Nogle gange skal det gå stærkt! :) Her er en opskrift på en simpel, nem og velsmagende proteinkage, der kan laves på 5 minutter. Perfekt som et lynhurtigt mellemmåltid, hvis man er lidt lækkersulten. Den basen af proteinpulveret og den søde kartoffel gør, at den mætter rigtig fint :)
Ingredienser:
100 g sød kartoffel (bagt på forhånd, enten i ovn eller mikroovn)
30 g proteinpulver med vanilje
20 g havregryn (ønsker man den lavere på kulhydrat kan dette eventuelt udskiftes med affedtet mandemel)
50 g æggehvide
10 g sukrin
1 tsk bagepulver
Kanel (mængde alt efter præference)
Fremgangsmåde:
- Mos den søde kartoffel (den skal være tilberedt på forhånd, kan gøres ved at give den 40-45 min på 220 grader i ovnen eller 5-10 min i mikroovnen – husk at prik hul i skallen) i en skål.
- Bland herefter de resterende i og rør godt rundt.
- Kom blandingen i en medium-størrelse glasskål som tåler mikroovn
- Giv den 2-3 minutter på fuld styrke i mikroovnen. Det er vigtigt du holder øje med den, da den hurtigt kan komme til at flyde over. Så giv den lidt ad gangen og sørg for det ikke sker. Bliv ved indtil den har en fast konsistens.
- Slå kagen ud af formen på en tallerken.
- Lav eventuelt en topping – den I ser her, lavede jeg af Philadelphia light, revet citronskal og sukrin melis.
NB: Har man ikke mikroovn, kan man lave den i ovnen. Jeg har dog ikke prøvet, men et kvalificeret gæt herfra er at give den 165 grader i 20-30 minutter.
Næringsindhold pr. 100 gram: