Det er måske lidt en tilsnigelse at kalde dette for en decideret proteinkage da proteinindholdet i denne kage, er en del lavere end i forhold til hvad jeg ellers poster på bloggen, men til gengæld smager det virkelig godt og egner sig glimrende som en dessert eller noget lækkert efter et træningspas. Jeg skal have eksperimenteret med at øge proteinindholdet i den på et tidspunkt – lidt neutralt proteinpulver vil være et godt bud i den henseende. Det gode ved denne opskrift er at den kan laves helt uden proteinpulver – og det ved jeg flere af jer har efterspurgt på Facebook.
Ingredienser:
250 usødet økologisk æblemos
12 gram malet hørfrø
75 gram blendede mandler
15 g økologiske branflakes
1 æg
3 tsk xylitol
Kanel
Fremgangsmåde
Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål og kom derefter de våde i – rør det godt sammen og kom det i en form. Giv kagen 40-50 minutter i ovnen på 165 grader – indtil en kniv kan stikkes i kagen og kommer ud ren.
Jeg brugte en mini-silikoneform og fik derfor små kagestykker som i ser på billedet – men i kan sådan set bruge hvilken som helst salgs silikone eller nonstick-bageform til formålet. Lige i det her tilfælde synes jeg bare det passede godt at lave små dessert kagestykker.
Kagen har følgende energifordeling for hele portionen:
Jeg fik 9 stykker kage ud af min portion så hvert stykke indeholdte følgende: 92 kalorier fordelt på 3,5 gram protein, 7,4 gram kulhydrat, 5,4 gram fedt. Det er ikke et overvældende proteinindhold, men det er også blot nogle små kagestykker som skal nydes som en slags dessert. Opskriften er nem og hurtig – så giv den et forsøg :)