Formålet med denne proteinbar var 1) at den skulle være simpel og 2) den skulle være uden nogen form for kunstige sødestoffer. Jeg har intet imod sidstnævnte i moderate mængder, det var bare en sjov udfordring og dernæst ved jeg, at nogle gør op i det.
Resultatet blev, hvis jeg selv skal sige det, overraskende godt. Baren er ekstremt nem at lave, den smager lækkert mælket og frisk og konsistensen er også rigtig god. Den tager måske 5 minutter at lave. En rigtig god power-snack til i løbet af dagen.
Ingredienser:
40 g cashewnødder, usaltet
40 g proteinpulver (neutral – vanilje kan også bruges)
25 g mørk agavesirup
20 g kokosmælk (eller almindelig mælk)
Skallen fra en hel økologisk citron
1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Blend cashewnødderne (jeg brugte en kaffekværn) – der måe gerne være stykker af cashew tilbage, det behøver ikke at være helt finblendet/kværnet
- Kom det i en skål sammen med proteinpulver, salt og revet skal fra en økologisk citron. Kom herefter agavesirup og kokosmælk i. Ælt det til en sammenhængende ‘dej’.
- Form dem som barer (jeg lavede 3). de klistrer lidt, hvilket kan undgås hvis du kommer dem på køl efterfølgende.
Ønsker du at lave dem i en vegansk version, har jeg også lavet den med succes sådan her (de skal æltes meget grundigt her, for at blive sammenhængende).
40 g cashewnødder, usaltet
40 g ærteprotein
15 g mørk agavesirup
15 g sukrin (kan droppes til fordel for mere agavesirup)
35 g kokosmælk
Skallen fra en hel økologisk citron
1 knivspids salt
Næringsindhold pr 100 gram (for baren ned almindeligt proteinpulver)
Det kan godt være det ser højt ud, men 1) det er pakket med gode makronutrienter og 2) husk en bar ikke vejer så meget.
I en portion med 3 barer, er der, pr bar:
Protein: 12,6g
Kulhydrat: 10,6g
Fedt: 8g
Kcal: 167