Det er tid til proteinkage! Jeg bliver aldrig træt af at lave kager og derfor vil i også finde en del af dem på bloggen – det håber jeg er okay :) Denne proteinkage var ganske nem at lave og havde en rigtig fin konsistens med en god smag. Prøv den af – den tager ikke mange minutter at lave.
Ingredienser:
60 g proteinpulver med vaniljemsag
45 g kokosmel (ikke kokosflager)
165 g kokosmælk light (kan erstattes af alm. mælk)
100 g æggehvide
80 g banan
45 g æblemos (kan erstattes af mere banan)
25 g gojibær (kan udelades eller erstattes af bær efter præference)
12 g mørk chokolade (85 % eller over)
20 g mandelsmør (eller peanutbutter)
1 sosk vaniljeessens
Fremgangsmåde:
- Mos banan i en skål og kom kokosmel, proteinpulver (jeg brugte denne med vanilje) og gojibær i.
- Kom herefter æblemos, kokosmælk, æggehvide og vaniljeessens i
- Rør kraftigt rundt indtil I har en sammenhængende dej uden klumper
- Bag i ovnen på 160 grader i 35 minutter
- Efter Kagen er taget ud tages en blok chokolade på 10-15 gram og køres rundt på fladen af kagen så den smelter. Lad herefter kagen afkøle og kom herefter mandelsmør på (jeg var lidt for utålmodig, hvorfor det ser ret flydende ud på billedet). Denne kombination kan virkelig varmt anbefales – det smagte sindssygt godt ok komplimenterede smagen rigtig godt.
Energifordelingen pr. 100 gram: