Denne proteinkage skulle egentlig have været en banana chocolate swirl, men tilsyneladende rakte min tålmodighed eller evner ikke helt til at lave den flotte “swirl” effekt, så det blev lidt improviseret, men ikke desto mindre blev resultatet virkelig godt.
Banankagen brydes af store tykke stykker blødende chokolade. Jeg er fan – og er du til chokolade vil du helt sikkert også være det.
Ingredienser:
Dej:
225 g banan
55 g neutral proteinpulver (kan erstattes af vanille)
60 g affedtet mandelmel
30 g sukrin
10 g citronsaft
50 g kokosmælk
5 g vanillesukker (kan udelades hvis der bruges vanilleproteinpulver)
1 tsk bagepulver
Chokoladeblanding:
15 g ren kakao
1/2 tsk kanel
10 g sukrin
35 g kokosmælk
20 g vand
20 g mørk hakket chokolade
Fremgangsmåde:
- Lav først basisdejen ved at mose bananer og herefter komme de tørre ingredienser i, rør rundt og tilsæter kokosmælk og rør kraftigt rundt igen. Blend eventuelt med en stavblender.
- Kom massen i en brødform (jeg brugte en silikoneform på 24 cm)
- Bland herefter chokoladeblandingen ved at komme kakao, kanel og sukrin i en skål, efterfulgt af kokosmælk og vand. Rør sammen, kom hakket chokolade i og rør rundt igen.
- Tag herefter en aflang ske og kom chokolademassen ned i dejen. Jeg gjorde ganske simpelt bare sådan at jeg tog skeen og ‘lagde’ massen ned bestemte steder. Den er ret tyk, så man kan godt manøvre lidt rundt med den. Fordel den forskellige steder i massen og sørg for at kommer godt ned i den – og fyld gerne med ned i det ‘hul’ du har lavet, så der kommer en koncentration af kraftig chokolademasse.
- Bag på 165 grader i 35-40 min. Min var klar efter 38 min, men tjek altid hellere gerne tidligere end for sent.
- Lad kagen afkøle.
Energifordeling pr. 100 gram: