Protein-fluff er blevet et udbredt fænomen blandt proteinhungrende folk der gerne vil holde kalorierne lidt nede. Basalt set går det ud på at “fluffe” proteinpulver op så det fordobler i størrelse. Det virker ret godt med nogle typer af proteinpulver, men langt fra alle. Jeg lavede en portion i dag – og mens det ikke rigtig mangedoblede i størrelse, som det egentlig skal, blev det stadig større, men frem for alt smagte det rigtig lækkert og det tager ingen tid at lave. På et tidspunkt skal jeg se om jeg ikke kan få lavet helt ordentligt protein-fluff
Det smager meget dessert-agtigt og er perfekt til folk som har problemer med at tilfredsstille den søde tand. Her får du et læs proteiner med oven i den tilfredsstillelse. Der kan med fordel også smides nogle bær i bagefter og drysses noget kakaopulver eller lignende over.
Ingredienser:
65 g frossen banan
55 g frosne jordbær
25 g græsk yoghurt (kan erstattes af mælk)
22 g proteinpulver med berry blast
Fremgangsmåde:
Frosne bær, banan og græsk yoghurt (eller mælk) blendes til en fast masse med en stavblender. Kom herefter et scoop proteinpulver i og rør det ind i massen med en ske. Pisk det herefter i et par minutter indtil du får en tyk masse der er blevet synligt større. That’s it – pretty simple, right?
Man kan sagtens erstatte bananen med flere bær – og proteinpulveret kan også erstattes med en anden smag – berry blast er dog ret god til netop den slags her.
En portion som denne har følgende energifordeling:
19,9 g protein
19,8 g kulhydrat
1,8 g fedt
175,3 kalorier