Det lyder måske lidt sjovt, at der er kikærter i denne kageopskrift, men som altid, så er der intet at frygte – det smager rigtig godt :) Denne kage bliver svampet og mætter godt, da den er pakket med næringsholdige fødevarer såsom kikærter, søde kartofler og kokosolie.
Ingredienser:
1 dåse drænet kikærter (240g)
100 g søde kartofler (tilberedte – enten 40-45 min i ovn på 220 grader eller 10-12 min i mikroovn)
25 g proteinpulver med vanilje (kan eventuelt udelades, til fordel for vaniljestang og 15-20 g Bodylab Zero mere)
65 g havregryn (brug glutenfri, hvis du har problemet med det)
55 g Bodylab zero
10 g kokosolie (kan udskiftes med almindeligt smør)
20 g mørk chokolade (80%)
1-2 g kanel
1 knivspids salt
1 tak bagepulver
Chokoladesovs:
5 g proteinpulver med chokolade
5 g Bodylab zero
2 g ren kakaopulver
20 g kokosmælk
Fremgangsmåde:
- Blend søde kartofler og kikærter sammen til en hel lind masse – der skal ingen klumper være
- Kom de resterende ingredienser i og rør massen godt rundt. Kom hakket mørk chokolade i til sidst.
- Kom massen i en bageform og bag den i en formvarmet oven på 180 grader i 20 min.
- Lad kagen køle af efterfølgende.
Serveringstip: Server eventuelt med vaniljeis og chokoladesovs. Chokoladesovsen laves ved at røre de listede ingredienser grundigt sammen.
Næringsindhold pr. 100 gram: