Det her en en lækker variation af min opskrift på protein-blondie med hindbær og chokolade. Jeg har fået et lille trip med pistacienødder her på det seneste og særligt Marabou Preimum Chocolate med pistacie, har en fast plads i min daglige kost for tiden :D I weekenden fik jeg derfor en ide om jeg ville lave en blondie med pistacienødder og chokolade – og det gjorde jeg så; med et ret lækkert resultat som følge.
Ingredienser:
240 g butter beans (hedder også ‘limabønner’ – kan fås i fx Superbrugsen eller velassorterede supermarkeder. Det er på dåse)
15 g smør
20 g almindeligt kokosmel
20 g affedtet mandemel
20 g proteinpulver med vanilje
40 g sukrin
1 helt æg
1 spsk vanilleessens
10 dråber sweat leaf stevia
1/8 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
30 g hakkede pistacienødder
20 g 70 % pistaciechokolade (Marabou premium)
Fremgangsmåde – fyld:
- Kom alle ingredienser på nær chokolade og nødder i en food processor (ikke en blender) eller brug en stavblender indtil du har en hel lind masser – der skal ikke være nogle klumper.
- Hak chokolade og nødder og kom i dejen og rør rundt.
- Kom massen i en brownie-form eller lignende (så det bliver kvadratisk). Tykkelsen kan varieres, men 1-2 cm er passende.
- Bag på 180 grader i 15-20 minutter – lad herefter kagen køle af.
Næringsindhold pr. 100 gram: