I går trænede jeg ret sent og var først hjemme omkring kl. 21 – så jeg gad ikke at vente alt for lang tid på noget i ovnen. Valget faldt derfor på protein-cookies. Jeg cravede også mørk chokolade – så planen var også at få det ind i opskriften på en måde, og mens jeg trænede gik jeg med ideen om at chokoladeovertrække de protein-cookies jeg havde i tankerne. Det var en god ide, kan jeg fortælle.
Ingredienser:
50 g kokosmel
30 g proteinpulver med vaniljesmag
15 g smør (kan erstattes af kokosolie)
85 g banan
10 g kokosflager
15 g sukrin (eller andet sødemiddel)
1 æg
100 g æggehvide
25 g mørk chokolade
14 g mandelsmør (optional – læs indlæg)
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
- Mos bananen i en skål
- Kom herefter proteinpulver (jeg brugte denne isolat, men en almindelig vil også fungere fint), kokosmel, sukrin og bagepulver i.
- Smelt smør (eller kokosolie) i mikroovnen og kom i blandingen sammen med æg og æggehvide
- Rør kraftigt rundt indtil I har en fast masse.
- Fordel klatter af dejen, efter ønsket størrelse, på et stykke bagepapir og form dem som cookies
- Bag i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. De må gerne være lidt sprøde på overfladen.
- Smelt mørk chokolade i mikroovnen i en skål – dyp herefter oversiden af jeres protein-cookies i det smeltede chokolade og lad dem køle af. Hvis i er utålmodige, så sæt dem 10 minutter i fryseren (det gjorde jeg – jeg var sulten!)
De 25 gram mørk chokolade rakte ikke til at dække alle de protein-cookies jeg fik lavet, så jeg måtte kom mandelsmør på de sidste (se billede for neden) – men I kan blot smelte mere mørk chokolade, hvis de alle skal overtrækkes :)
Energifordelingen pr. 100 gram ser sådan her ud:
Alt i alt en rigtig fornuftig fordeling.
Lidt flere billeder:
Med mandelsmør: