Det her er efter min mening nok nogle af de bedste proteinkugler jeg har lavet. Ideen opstod da jeg selv var ret vild med den rabarber-æbletærte jeg lavede forleden, specielt den ‘crumble’ der er i. Så jeg begyndte at lege med ideen om at tage den del og så lave det til proteinbarer eller protein kugler på en eller anden måde.
Og det lykkedes så – i den grad, hvis jeg selv skal sige det.
Ingredienser:
20 g mandler
35 g havregryn (kan du ikke tåle gluten, så brug glutenfri havregryn)
30 g fiberfin (jeg ved flere vil spørge – hvis I vil erstatte det så prøv evt. med finblendede havregryn i stedet for, det vi dog ændre energifordelingen)
25 g proteinpulver med vanille
45 g sukrin gold
80 g Philidelphia light
10 g økologisk smør
15 g sukrin melis (kan udelades)
Eventuelt 5 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Blend mandler groft og kom i en skål med havregryn, fiberfin, 25 g sukrin gold og proteinpulver og rør det sammen.
- Smelt 10 g smør sammen med 20 g sukrin gold på en pande. Tilsæt blandingen med de tørre ingredienser og rør rundt i det indtil det bliver mindre faste klumper aka crumble.
- Stil det på køl.
- Når det er kølet af og blevet sprødt og hårdt, blandes Philidelphia med sukrin melis (kan udelades) og tilsættes blandingen. Herefter røres det rundt og fordeles godt.
- Nu har du en klistret masse, som kan formes til kugler hvis du trykker det sammen. Form kuglerne efter ønskede størrelse.
- Spin eventuelt mørk chokolade henover (det kan sagtens udelades). Stil dem på køl (jeg synes de er bedst lidt kolde).
Energiindholdet pr. 100 gram: