Denne proteinopskrift er min nuværende favorit af mine opskrifter – jeg har allerede bagt og spist 6-7 stykker af dem – og de fleste af dem alene. Så jeg kan med ro i sindet anbefale at afprøve denne opskrift – det er en af de opskrifter her på siden (som de fleste af dem heldigvis er), I vil kunne servere til familien, uden at de ville vide de spiser en sund kage :)
Kan I li’ drømmekagen, er i næsten forpligtet til at afprøve denne opskrift – og den er tilmed ret nem at lave.
Ingredienser:
Bund:
125 g banan
100 ml kokosmælk light (eller alm. mælk)
50 g affedtet kokosmel
25 g vanilleeproteinpulver (brugte denne)*
2 hele æg (eller et helt æg og 50 g æggehvide, hvis man vil reducere kalorierne lidt)
15 g kokosflager
10 g sukrin
1 tsk bagepulver
Fyld:
20 g smør
35 g kokosflager
35 g sukrin gold (det kan købes her)**
15 g agave sirup
20 g kokosmælk light (eller alm. mælk)
*Kan erstattes med neutralt proteinpulver og så 2,5 tsk vaniljeessens
** Sukrin Gold smager ligesom brun farin (men er sukkerfrit) og er derfor en rigtig vigtig ingrediens for at få kagen her til at smage som drømmekage, så det kan desværre ikke erstattes af andet (jo brun farin, men så ryger sukkerindholdet godt op).
Fremgangsmåde:
- Mos banan i en skål. Bland herefter proteinpulver, affedtet kokosmel, kokosmel, sukrin og bagepulver i.
- Bland æg og kokosmælk i og rør kraftigt rundt.
- Hæld blandingen i en kageform og bag den på 160 grader i 25-30 minutter. Den skal være fast i det. Tag kagen ud og skru ovnen på på 220 grader.
- Smelt smør, sukrin gold, sirup, kokosmælk og kokosflager sammen i en gryde og kom fyldet oven på kagen.
- Stil kagen i ovnen igen og bag den i yderligere 6-8 minutter.
- Lad kagen køle af.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Flere billeder: