Denne opskrift minder ret meget om de famøse chokorug fra Lagkagehuset – dog bare i en proteinrig version og som bonus, uden gluten og laktose (da jeg ved at mange, der følger bloggen, går op i det). I skal ikke forvente en 1:1 erstatning, da der jo fx ikke er rug i denne opskrift (hvorfor jeg har kaldt den “wannabe”), men det er, efter min mening, et rigtig godt alternativ :)
Det ligner måske, der er mange ingredienser, men opskriften er faktisk ret hurtig at lave, så giv den et forsøg – den er en rigtig velegnet opskrift til at have med sig på arbejde, skolen osv.
Konsistensen er sådan lettere svampet og ikke tør – jeg synes personligt ret godt om den.
Ingredienser:
130 g revet gulerod
35 g sunwarrior – warriorblend neutral (Kan erstattes af andet vegetabilsk protein – eller kassein)
50 g light kokosmælk
50 g glutenfri havregryn
25 g sukrin (mere hvis du vil have den sød)
10 g kakaopulver
20 g hakket mørk chokolade
1/2 tsk bagepulver
1 g vaniljepulver (kan udelades)
5 g hakkede hasselnødder som topping
1 knivspids salt
1 tsk kanel
1/2 nellike
Fremgangsmåde:
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt de revede gulerødder samt light kokosmælk.
- Hvis du ønsker bollerne mindre “rå” så blend blandingen. Det gjorde jeg ikke.
- Ælt dejen godt og form fire mindre boller.
- Kom hakkede hasselnødder på som topping. Tryk dem let ned i bollen, så de ikke falder af.
- Bag bollerne 25-30 minutter ved 170 grader i almindelig ovn.
Energifordelingen pr. 100 gram: