Denne opskrift på laktose- og glutenfri kage med højt proteinindhold er lavet helt uden æg og mælk og egner sig derfor godt til veganere, hvis der skulle være nogle af dem derude (eller blot folk med laktoseintolerance).
Ingredienser:
250 usødet æblemos
65 g neutral sunwarrior proteinblend (Kan fås her)
20 g ren kakaopulver
20 g mørkt chokolade
30 g sukrin
15 g cacaonibs
25 g affedtet kokosmel
100 g kokosmælk light (kan erstatttes med alm. mælk)
1 tsk bagepulver (glutenfri)
Fremgangsmåde:
- Bland de tørre ingredienser sammen først – proteinpulver, kakaopulver, sukrin og cacaonibs.
- Kom herefter æblemos og kokosmælk i og rør godt rundt indtil I har en ensartet masse
- Kom kageblandingen i en kageform og bag den på 165 grader i 30-40 minutter (hold øje med den – stik den med en kniv, kommer den ud ren, er den klar).
- Når den er kommet ud af ovnen og stadig er varm lægges to plader mærk chokolade på og smeltes på den varme kage, mens de flyttes rundt så chokoladen fordeler sig på kagen.
- Lad den køle helt af – sæt den i køleskabet eller fryseren, denne kage skal klart spises kold. Den har en lækker og kraftig chokoladesmag – så er man til det, vil den være et sikkert hit.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Flere billeder: