Jeg elsker mit brød så jeg elsker også at eksperimenter med sundere brødopskrifter. Her en en nem opskrift på nogle alsidige proteinboller, som kan bruges til lidt af hvert. De er robuste og mætter godt.
Ingredienser:
50 g boghvedemel (kan købes i Føtex og andre større supermarkeder eller kan erstattes af blendede havregryn)
50 g ærteprotein
40 g blendede/kværnende glutenfri havregryn
1 æg
100 g æggehvide
100 g hytteost
10 g loppefrøskaller eller fiberHusk
1 tsk bagepulver
Salt
Fremgangsmåde:
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt herefter æg, æggehvide og hytteost.
- Blend det med en stavblender, indtil massen er lind uden hytteostklumper.
- Form boller (jeg lavede 3) af dejen og placer dem på en bageplade med bagepapir.
- Top dem eventuelt med nogle frø (jeg brugte solsikkefrø).
- Bag på 175 min i 20 min.
Næringsindhold pr. 100 gram: