Jeg blev så begejstret over denne proteinpizza at jeg ganske enkelt blev nødt til at dele opskriften med jer, selvom jeg godt ved jeg har bombarderet jer lidt rigeligt med opskrifter de sidste par dage. Men denne proteinpizza blev virkelig god; den smager fremragende, har en god konsistens og har super nem at lave. Sidstnævnte er måske den vigtigste faktor – for den er virkelig hurtig at bakse sammen – og jeg synes altid bekvemmelighed er en vigtig faktor ved opskrifter. Folks bliver hurtigt afskrækket hvis en opskrift ser for kompliceret ud – af samme grund forsøger jeg ofte at holde min forholdsvis simple (selvom der selvfølgelig skal eksperimenteres ind i mellem).
Men tilbage til pizzaen – prøv den; den er simpel og nem at lave og passer perfekt som et aftenmåltid. Som en ekstra lille bonus er pizzaen glutenfri; jeg går ikke selv meget op i at ting skal være glutenfri, men det ved jeg mange er optaget af, og derfor er det jo kun ekstra godt.
Dejen før den røg i ovnen
Ingredienser:
1 sød kartoffel (min var på 112 gram)
35 gram boghvedemel
12 gram kværnet/malet hørfrø
100 ml æggehvide
1 spsk mandelemel (kan erstattes af lidt mere hørfrø og evt. hvedeklid)
Salt
Peber
Oregano
Fremgangsmåde:
Mos den søde kartoffel (bagt eller kogt i forvejen) i en skål – bland herefter boghvedemel (kan købes i Føtex, Irma og Superbest), hørfrø, krydderier og mandelmel i. Kom herefter æggehviden i og rør det kraftigt rundt indtil I har en sammenhængende masse/dej. Spred det ud på en bradepande på bagepapir (cirka 1 cm tyk dej).
Bag dejen på 165 grader i 15 minutter i en forvarmet ovn. Herefter smides fyld på – og det er helt valgtfrit. Jeg smurte bunden med tomatpasta (hvilket jeg vil anbefale) og brugte noget kylling, skinke, champignon og ost som topping. Smid herefter pizzaen i ovnen igen i 12-15 minutter (hvis du vil have den helt sprød kan du give den mere, men dette var tilpas for mig).
Energifordelingen for hele portionen (dejen/bunden) så således ud:
Med andre ord; man kan spise denne pizza med ganske god samvittighed :)