Denne opskrift på proteinkage er specielt lavet til folk der gerne vil holde undgå laktose – og så kan opskriften desuden laves 100 veganer-venlig, hvis det ønskes. Mere om den i gennemgangen af opskriften. JEg har fået fingrene i noget sunwarrior protein (vanilje og neutral), som jeg har været ret spændt på at afprøve af to grunde; 1) det er et rigtig godt blend af vegetariske proteinkilder (ikke at jeg på nogen som helst måde er vegetar eller har i sinde at blive det). Proteinet stammer fra tranebær, hamp og ærter – og så er fedtet fra kokos. Det er en ganske optimal blanding. Det giver desværre også nogle smagsmæssige udfordringer. 2) Det er sødet med Stevia. Jeg har ikke det store imod sucralose, som det meste proteinpulver er sødet med, men jeg har umiddelbart et bedre øje til stevia.
Ingredienser:
60 g sunwarrior vegan blend med vaniljesmag
100 g banan
300 g light kokosmælk
65 g skyr
40 g kokosmel
15 g gojibær
50 g æggehvide
1 tsk bagepulver
10 g sukrin
Topping:
10 g mørk chokolade
20 g peanutbutter
Fremgangsmåde:
- Mos bananen i en skål. Kom herefter proteinpulver (jeg har fået mit herfra – de har dog vist udsolgt lige pt), kokosmel, sukrin og bagepulver i.
- Tilsæt skyr, æggehvide (kan udelades til fordel for mere kokosmælk, hvis kagen ønskes 100% veganer-venlig), kokosmælk og gojibær (kan udelades eller ersattes af fx blåbær eller hindbær).
- Rør godt rundt indtil en fast dej opnås.
- Hæld dejen i en kageform og bag på 165 grader i 50 minutter.
- Når du tager kagen ud af ovnen, smeltes de 10 gram chokolade på kagen ved at køre chokoladen rundt på den varme overflade
- Lad kagen køle af og kom så peanutbutter på.
Vegetar-protein som disse har ikke en perfekt smag, men det hjælper når de tilsættes vanilje og stevia, som dette er sødet med – men kagen her har stadig en liiile bismag fra hampproteinen, men intet der har ødelagt overall-indtrykket hos de personer, der smagte kagen (jeg afprøver så godt som altid mine kager, så jeg sikrer mig at andre godt kan li’ dem :) ). Kagen har en ret svampet konsistens – så hvis man ikke bryder sig om sådan en konsistens til kager, er denne proteinkage ikke en man bør prøve af.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud: