Det her er en virkelig nem opskrift og en af mine ynglingsopskrifter, når det kommer til proteinbrød – primært fordi dejen kan laves på 5 minutter og fordi smagen er god. Hovedbestanddelen i denne opskrift er affedtet mandelmel – og det er vigtigt at det er affdetet, da det er hovedårsagen til den fordelagtige energifordeling, som I kan se længere nede i indlægget her.
Jeg har lavet opskriften et utal af gange og oprindeligt brugte jeg en del del affedtet mandelmel (cirka 250-300g), men eftersom det ikke ligefrem er billigt, har jeg fundet nogle forhold der gør det kan skæres ned, men man stadig får en ok størrelse brød.
Til dette proteinbrød bruger jeg en banan, men den kan sådan set sagtens fint undlades, hvis man gerne vil undgå smagen af denne. Oprindeligt lavede jeg det faktisk uden både skyr og banan, men tilføjelsen af de to ting, eller blot den ene, giver lidt lidt ekstra”moist” til brødet. Hvis man plalægger at bruge brødet til hverdagspålæg, vil jeg anbefale at undlade banen, for at undgå associationer til et dessertbrød. Jeg spiser det som regel med hytteost eller smørost.
Hvis I ikke har affedetet mandelmel eller ikke vil købe det, kan I se min opskrift på proteinbrød lavet med almindelig mandelmel lige her.
Ingredienser:
150 g affedtet mandelmel
90 g banan (kan udelades)
50 g skyr
10-15 g sukrin
150 g æggehvide
2 hele æg
1 tsk natron
0,5 tsk æblecidereddike (kan udelades)
kanel
Fremgangsmåde:
- Mos banan i en skål. Kom herefter affedtet mandelmel,natron, sukrin, kanel og salt i en skål
- Tilsæt herefter æg, æggehvide, skyr samt æblecidereddike.
- Rør det godt rundt. Tilsæt mellem 50-150 ml vand, indtil dejen har en tung konsistens, men slipper lidt lettere.
- Kom en topping på. Det er valgtfrit, men jeg synes det tilføjer lidt ekstra til brødet. Jeg brugte sesamfrø her, men solsikkefrø eller hakkede valnødder kan fx også bruges.
- Bag det på 165 grader i 45-50 minutter.
- Done.
Det her brød har en virkelig god energifordeling – så god, at vi rent faktisk brugte det (dog eksklusiv bananen og med mere aff. mandelmel, hvilket gav et højere proteinindhold) som en fast del af en af mine venners diæt, som jeg hjalp med kost og træning til DM i Bodybuilding (han stillede op i Athletic Fitness og nuppede sølv).
Flere billeder: