Trifli er en lækker lille dessertagtig ting, mange kender fra fx brunch, men de kan også laves i en morgenmadsversion – og uden alt det sukker der ofte følger med i dem. Her er en opskrift på en simpel hindbærtrifli med skyr.
Ingredienser:
15 g Sukrin Gold
30 g havregryn (brug glutenfrie, hvis du vil undgå det)
15 g hakkede mandler
100 g hindbær
200 g skyr
Fremgangsmåde:
- Lav myslien først ved at komme havregryn, hakkede mandler og Sukrin Gold på en pande og riste det.Sukrin Gold smelter og får det til at klumpe sammen. Lad det hele smelte og sørg for at røre det godt sammen. Lad det herefter stå og køle af (så bliver det crunchy)
- Kom kogende vand over frosne hindbær og lad det stå 1-2 minutter. Hæld hefter vandet fra og mos det til en flydende masse. Lad det køle af.
- Anret trifli ved først at lave et lag hindbær, efterfulgt af mysli og så skyr. Dette gentages igen, således man har 6 lag i alt. Det kan gøres i to mindre glas eller ét større.
Energifordelingen pr. 100 gram:
For hele portionen er der:
Protein: 24 g
Kulhydrat: 36 g
Fedt: 12g
Kcal: 351
Fiber: 9,7g