Jeg elsker hjemmelavet koldskål – der er noget særligt nostalgisk over det for mit vedkommende, da min mor altid lavede hjemmelavet koldskål da jeg var barn. Det har så gjort, at jeg aldrig har kunne spise det man kan købe – jeg synes ganske enkelt det er tyndt og smagsløst. Af samme grund har jeg altid selv lavet koldskål, når jeg har fået lyst til det i sommerperioderne. Denne opskrift har jeg faktisk fra en ven jeg træner sammen med og det er klart en af de bedre på træningsvenlig hjemmelavet koldskål, efter min mening.
Til enhver god koldskål hører der naturligvis kammerjunker – og som I kan se på ovenstående billeder har jeg også lavet nogle til denne hjemmelavet koldskål; opskriften finder I her :)
Opskriften her er dejligt simpelt og tager ingen tid at lave; så hvis du elsker den sommerlige følelse som koldskål giver, og samtidig gerne vil undgå store mængder sukker og have et skud protein, så er nedenstående opskrift helt klart noget der kan anbefales.
Ingredienser:
90 g æggehvider
255 g økologisk kærnemælk
270 g skyr (eller Fromage Frais – som jeg faktisk tror fungerer endnu bedre til denne opskrift)
10 g økologisk citronsaft (kan udelades, hvis man ikke er til citronsmagen)
45 g Zero melis (flydende sød kan også bruges her, dog ikke 45 g, da det er langt langt stærkere end sukrin)*
1/3 vanillestang
*Hvor sød man ønsker ens koldskål er et spørgsmål om præference, så smag den til :)
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne nogenlunde stive. Jeg anbefaler kraftigt at gøre dette – det gør koldskålen dejligt luftig.
- Tilsæt herefter skyr, citronsaft, sukrin og vanillestang og kernemælk og pisk lidt videre i portionen
- Enjoy!
Energiindholdet pr. 100 gram: