(Til 4-6 personer)
Denne opskrift er fra den julebog Celestine Maria Jensen og jeg lavede sidste år. Den finder du lige her. Dette er vores personlige favorit af kagerne fra bogen. Så jeg garanterer det er en gode måde at starte lidt af julebagningen på :)
Ingredienser:
Bund
30 g banan
90 g affedtet mandelmel
30 g havregryn (evt. glutenfri)
25 g proteinpulver med vanilje
50 g Bodylab Zero
25 g smør
1 æg
60 g æggehvide
1 knsp salt
Karamel
1 dl kokosmælk
1 lille kanelstang
1 vaniljestang
100 g Zero pure gold
10 g agavesirup
25 g smør
Topping:
25 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Mos banen i en skål og kom herefter alle de tørre ingredienser fra kagebunden i en skål og tilsæt smeltet smør, æg og æggehvide.
- Rør grundigt sammen og hæld dejen i en bage- eller brødform
- Bag kagen på 165 grader i 25 minutter
- Lav karamellem imens ved at komme kokosmælk, kanelstang, vaniljekorn og vaniljebælg, Zero Pure Gold, agavesirup og smør i en gryde, som røres op under opvarmning. Det skal røres op over længere tid (ca. 15-20 minutter) på lidt over middelvarme, indtil det får en ensartet klistret konsistens.
- Hæld karamellen over den færdige kage mens den stadig er i formen
- Lad karamellen hærde i køleskabet og tag herefter kagen ud af formen
- Smelt den mørke chokolade og pynt med streger af smeltet mørk chokolade
Note: Karamel lavet på denne måde, har ikke en traditionel karamelkonsistens, men er mere hård og knasende.
Pr. 100 gram
Kalorier 253
Protein 14,4g
Kulhydrat 8,5g
Fedt 16,9g
Fiber 4,7g