Af Christina Sekkelund
Denne opskrift er inspireret af GO-AHEAD kiks med fyld som jeg personligt er kæmpe fan af. De mætter bedre end GO-AHEAD i og med, at de er proteinholdige og fyldt med fibre. De er derimod ikke nær så crispy som de originale, men jeg tør stadig næsten garanterer at du finder dem rigtig velsmagende.
Ingredienser:
40 g fedtreduceret kokosmel
50 g fedtreduceret mandelmel
7 g loppefrøskaller
10 g kokossukker
15 g zero melis
15 g proteinpulver med vaniljesmag
1 æg
8 g IMO
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Frugtfyld
10 friske dadler
20 g nødder (jeg brugte macadamianødder)
Fremgangsmåde:
- Kom kokosmel, mandelmel, loppefrøskaller, kokossukker, zero melis, proteinpulver, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen.
- Herefter tilsættes æg, IMO og smeltet smør i og røres rundt. Dejen sættes til side mens frugtfyldet laves.
- Dadlerne blendes til en lind masse.
- Nødderne hakkes fint – brug evt. en mini-hakker eller en foodprocessor.
- Daddelmassen og nødderne blandes sammen og sættes i køleskabet.
- Del cookie-dejen op i to lige store portioner. Den ene portion deles i 6 som alle formes som en rektangel på en bageplade med bagepapir.
- Daddel og nøddemassen fordeles på midten af de formede cookies i en ‘stripe’.
- Den anden halvdel af cookie-dejen fordeles oven på hver af de 6 cookies med daddelmasse og lukkes til i siderne ved at trykke ned med fingerspidsen.
- Bag dem på 175 grader i 20-25 minutter (jeg gav mine 20 min). Sørg for at holde øje med dem.