Jeg har allerede en opskrift liggende på koldskål – men her er en let modificeret udgave, som kan laves til en lækker læskende frist koldskåls-is. Jeg elsker koldskål og finder det direkte med sommer – så betragt denne opskrift som et officielt startskud til sommeren 2014.
Leder du efter en opskrift på sundere kammerjunker, så har jeg sådan en liggende lige her.
Ingredienser:
150 g hytteost
255 g økologisk kærnemælk
120 g fromage frais (eller skyr)
10-12 g økologisk citronsaft (kan udelades, hvis man ikke er til citronsmagen)
55 g sukrin melis (almindelig sukrin kan også bruges)*
20 g proteinpulver med vanille (kan udelades og erstattes af mere vanillestang)
90 g æggehvider
1/3 vanillestang
*Hvor sød man ønsker ens koldskål er et spørgsmål om præference, så smag den til :)
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne nogenlunde stive i en stor skål.
- I en separat skål blandes hytteost, fromage frais, citronsaft, sukrin melis, kernemælk og vanillestang sammen og blendes helt fint (så der ikke er klumper fra hytteosten).
- Bland den piskede æggehvide sammen med den anden blanding og rør rundt.
- Kom blandingen i en ismaskine (det var hvad jeg gjorde) eller kom det i fryseren og kig til det cirka hver 1-1,5 time for at vende det, for bedste resultatet (hvis du ikke bruger ismaskine, som klart giver den bedste konsistens).
Energifordeling pr. 100 gram: