Jeg kan ligeså godt være ærlig og indrømme at denne low carb opskrift kræver lidt arbejde – til gengæld er det også en virkelig god smagsoplevelse. Hvis I allerede står af her, så kan jeg anbefale denne simple opskrift på æble-kanel muffin i stedet.
Denne ow carb proteinmuffin består af tre lag – en bund, fyld med græskar og vanilje og så en omgang vaniljefrosting til at slutte af med. Min kæreste fik lov at afprøve opskriften og var ganske begejstret – så det tager jeg som en blåstempling.
Selvom nedenstående måske kan se ud af meget, er det faktisk ret lige til, når man først er igang og relativt simpelt at lave – så jeg håber I vil give det et forsøg :)
Ingredienser:
Bund:
20 g affedtet kokosmel
15 g havregryn
50 ml æggehvide
15 g ærteprotein
100 ml kokosmælk (eller alm. mælk)
6 g smeltet fuldfed smør
2 g vaniljepulver (eller vaniljeessens, eller kan udelades)
15 g sukrin (eller andet sødemiddel)
Fremgangsmåde:
- Bunden laves ved at blende ingredienserne sammen – kom først de våde i en skål og herefter de tørre. Smør massen i muffinforme (jeg brugte silikoneforme). Lav en bund på cirka 1 cm (se billederne for reference)
- Bag bundene på 190 grader i 12-15 minutter (jeg gav mine 15) og tag dem ud af ovnen.
- Lav herefter fyldet.
Fyld:
100 ml æggehvide
350 g græskar
30 g proteinpulver med vaniljesmag
25 g boghvedemel
15 g sukrin
17 g kokosmel
Krydderier:
kanel
Muskat (kan udelades)
Ingefær (kan udelades)
Frosting
100 g skyr
20 g proteinpulver – kassein
2 g vaniljepulver
5 g kokosmælk
5 g sukrin
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne sammen under “fyld” og fordel det i muffinformene (2-3 cm, se billeder) og bag herefter dem videre på 170 grader i 20 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Kom herefter frosting på – det laves ved ganske simpelt at blande ingredienserne sammen under “frosting”.
- Enjoy
Energifordelingen per 100 gram:
Flere billeder: