I dag fik jeg lyst til at lave en nem og lækker æblekage med en farintopping. Jeg elsker smagen af brun farin og kanel sammen – og det passer perfekt til noget med æbler, så kombinationen var oplagt.
Resultatet blev en velsmagende proteinrig, low carb æblekage med en virkelig lækker topping. Det er især den der gør tricket her.
Server eventuelt denne kage med en klar kold, lækker creme fraiche.
On a different note – har du set at jeg holder et foredrag med Morten Elsøre, vi har valgt at kalde for: #SUNDHED – sixpacks, selvværd og sociale medier? :) Kæmper du med dårlig samvittighed og generelt har svært ved at finde rundt i hele sundhedsforvirringen, så synes jeg du skal tjekke det ud. Det finder du mere info om ved at klikke her
Ingredienser:
40 g økologisk smør80 g Bodylab Zero
2 æg (ingen buræg)
40 g vanilleprotein (jeg brugte vanilla milkshake sødet med stevia)
100 g affedtet mandelmel
80 g kokosmælk (jeg bruger den økologiske fra Santa Maria)
100 g æblemos
1 æble
1 knsp. salt
Top
50 g Bodylab Pure Gold (erstatning for brun farin)
30 g alm. mandelmel
1 tsk kanel
20 g økologisk smør
Fremgangsmåde:
- Smelt smør og Bodylab Zero sammen i en gryde
- Kom proteinpulver og affedtet mandelmel – kom herefter de to hele æg + smør/zero i. Rør kraftigt rundt.
- Tilsæt kokosmælk og æblemos og rør igen rundt – kom massen i en bageform forret med bagepapir.
- Skær et æble i tynde skiver og fordel på toppen.
- Lav herefter toppingen ved at komme Bodylab Pure Gold, mandelmel og kanel i en skål. Smelt smør og kom det i skålen og rør det rundt. Fordel herefter toppingen over æbleskiverne.
- Bag den i en forvarmet ovn på 170 grader i 40-45 min. Tjek efter 35 min. Tag den ud og lad den sætte sig og køle lidt af. Får den for meget vil den blive tør, så det er vigtigt at tjekke efter
Her er næringsindhold for hele kagen: