Denne proteinbar er rigtig nem at lave og den er både lav på kalorier og carbs. Konsistensen er en anele klæg, men det har jeg personligt ikke noget imod. Den mærke chokolade komplimenterer berry blast-smagen rigtig godt, hørfrøen giver lidt crunch og appelsinskrællen tilfører en dejlig bismag af appelsin; alt i alt en vindende kombination. Jeg brugte som denne proteinpulvervariant med berry blast – men i realiteten er opskriften ganske universal og protienpulveret kan skiftes ud med en anden smagsvariant, berry blast’en er dog god.
Ingredienser:
30g quinoflager (kan estattes med havregryn)
50g berry blast proteinpulver
45g affedtet mandelmel
50g æggehvide
5g hørfrø
1 spsk revet appelsinskræl fra økologisk appelsin (kan udelades, men anbefales)
25g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Følg nedenstående 4 simple trin for at lave proteinbarerne.
- Kom proteinpulver, quinoaflager (eller havregryn), hørfrø, appelsinskræl og affedtet mandelmel i en skål. Tilsæt herefter æggehviden og en lille smule vand – men vær forsigtig, massen skal være meget tyk og skal kunne formes. Kommer der for meget vand i, bliver dejen meget hurtigt meget klistret.
- Ælt tingene sammen til en fast dej (tilsæt mere mandelmel, hvis det bliver for klistret). Når I har en fast klump, formes 4 barer på et stykke bagepapir. Fugt fingerspidserne – det gør det nemmere at forme barerne.
- Smelt den mørke chokolade i mikroovnen og hæld den ud over barerne og sørg for at fordele det ud over hele baren med en ske.
- Sæt barerne i fryseren i 20-30 minutter – og herefter kan de komme i køleskabet
Energifordelingen for én proteinbar i en portion med 4, ser således ud:
Set i forhold til de kommercielle proteinbarer på markedet, sparker denne røv på den, med det høje proteinindhold kontra det lave kulhydrat og overall energiindhold.