Den her low carb bountykage er fantastisk! I hvert fald hvis man er bounty/kokos-fan. Så har jeg ikke sagt for meget :) Der skal lyde credit til Maj Pedersen, som kom på ideen, som så blev ført ud i livet herfra, med det ret vellykket resultat.
Der er ikke så meget andet at sige, end at dette er et must-try, lidt ligesom snickerskagen. Den er er rig på en masse sundt fedt og mætter derfor rigtig godt (og nu ikke noget med at være fedtforskrækket, vel ;) )
Ingredienser:
Bund
40 g usødet æblemos
30 g havregryn
5 g ren kakaopulver
30 g chokoladeproteinpulver
20 g æggehvide
15 g sukrin
1 knivspids salt
Fyld
40 g affedtet kokosmel
30 g vanilleproteinpulver
40 g sukrin
80 g kokosmel
10 g kokosolie
100 g kokosmælk
1 knivspids salt
Top
20 sukrin melis
10 g chokolade
15 g kokosmælk
Fremgangsmåde:
- Start med at lave bunden, ved at blande havregryn, chokoladeproteinpulver, kakaopulver, sukrin, salt sammen i en skål. Rør det rundt med en ske og tilsæt æblemos og æggehvide og rør det sammen til en ensartet masse
- Kom dejen på en bageplade med bagepapir og form en flad rund bund på cirka en halv centimers tykkelse.
- Bag bunden på 180 grader i 4-6 minutter. Det er vigtigt at den ikke bliver for tør, så hold øje med den; hellere for lidt end for meget.
- Lav hefter fyldet ved at blande affedtet kokosmel, almindeligt kokosmel, vanilleprotein, sukrin sammen i en skål og tilsæt herefter smeltet kokosolie (smelt i mikroovn hurtigt eller vandbad) og kokosmælk. Ælt det grundigt sammen.
- Fordel fyldet jævnt på den afkølede bund.
- Til sidst røres en glasur af smeltet chokolade, sukrin melis og kokosmælk. Fordel glasuren jævne over hele kagen samt siderne.
- Stil på køl eller frys (hvis du er utålmodig) i 10-15 minutter.
Næringsindholdet pr. 100 gram: