Jeg er personligt ret vild med smagen af cafe moca og har derfor skaffet mig dette proteinpulver med netop denne smag – og det skulle naturligvis prøves af i en proteinkage. Det blev en rigtig god en af slagsen, med en fin og ikke for gennemtrængende smag af cafe mocha.Hvis man vil have en kraftigere smag, kan med med fordel droppe kaseinproteinpulveret og bruge mere proteinpulveret med cafe mocha-smag. Konsistensen i kagen blev fast, men på ingen måde tør; det er en kage der bestemt mætter godt. Det kunne muligvis også være en ide at smide en skefuld kaffe i kagen for lidt ekstra pow.
Ingredienser:
125 g rødbede (kogt)
20 g kasein med chokoladesmag (kan undlades til fordel for mere mochapulver)
40 g proteinpulver med cafe mocha
20 g boghvedemel
20 g affedtet mandelmel (kan erstattes af blendede mandler)
10 g risprotein (kan udelades)
10 g ren kakaopulver
180 g æggehvide
40 g light kokosmælk (kan erstattes af alm mælk)
Fremgangsmåde:
Blend rødbede (kogt på forhånd) sammen med lidt æggehvide og hav det klar. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og kom hefter alle de våde i, inklusive den blendede rødbede. Rør det kraftigt rundt – eller blend det hele – indtil det du har en fast masse. Hæld det herefter i en kageform og bag det på 165 grader i 35-40 minutter (eller indtil du kan stille en kniv i kagen der kommer ud ren).
Energifordelingen per 100 gram for proteinkagen ser således ud:
Det er med andre ord en rigtig god fordeling – så her får I endnu en kage i kan nyde med god samvittighed :)