Disse low carb proteinkugler kan laves på mindre end 10 minutter – så det er endnu en nem opskrift I kan give jer i kast med. De har en lækker kraftig chokoladesmag krydret med et stref af kokos. Kan du li’ chokolade og kokos er det her en sikker vinder.
Ingredienser:
40 g proteinpulver (gratis smagsprøve her – ellers kan det købes her. Kan erstattes af chokoladeprotein)
5 g ren kakaopulver
30 g affedtet mandelmel eller affedtet kokosmel
10 g sukrin
2 g vaniljepulver (eller vaniljessens – kan udelades)
5 g kokosflager
25 g skummetmælk (kokosmælk kan også bruges)
5 g smeltet kokosolie (kan udelades, men bidrager med ekstra smag)
20 g smeltet mørk chokolade (80% eller derover)
Fremgangsmåde:
- Kom proteinpulver, kakaopulver, affedtet mandelmel, sukrin, vaniljepulver og kokosflager i en skål.
- Smeltet kokosolien og hæld udover de tørre ingredienser. Kom efter mælken i og ælt dejen godt rundt indtil der opnås en fast masse.
- Bræk klumper af dejen og form kugler efter ønskede størrelse og placer dem på noget bagepapir på en tallerken.
- Smelt den mørke chokolade i et vandbad eller mikroovnen og tril kuglerne i det, indtil de er helt dækket af det.
- Drys lidt kokosflager ud over kuglerne og sæt dem i fryseren i 10 minutter. Herefter er de klar til at blive spist.
Energifordelingen per 100 gram:
Flere billeder: