Her kommer hindbærversionen af protein cheesecaken fra i går – og med en langt mere simpelt bund, der ikke kræver proteinpulver. Man kan naturligvis også blot udelade hindbær og også bruge chokolade på denne. Dette er også en low carb cheesecake med et rigtig godt næringsindhold – så kom igang; den smager fantastisk :)
Ingredienser:
Bund
45 affedtet mandelmel
15 g peanutbutter
10 g agavesirup
10 g sukrin
60 g æggehvide
Fyld:
35 g proteinpulver med vaniljesmag (brugte denne)
250 g kvark
170 g græsk yoghurt 2 %
50 g sukrin
65 g æggehvide
2 spsk vanilleessens
Topping:
80 g hindbær
Fremgangsmåde:
- Bland ingredienserne for bunden sammen og tryk det ned i en kageform. Det skal kun trykkes ned i bunden og ikke op langs kanterne. Fordel det jævnt.
- Men fyldet blandes sammen sættes dejen i en forvarmet ovn på 160 grader. Lad den stå i 8-10 minutter.
- Bland fyldet sammen og kom det ned i kageformen.
- Bag det på 160 grader i 30-35 minutter. Det er meget vigtigt at tjekke efter 25-30 min først – den må nemlig ikke blive overbagt, da den så bliver tør og ikke smager nær så godt. Den må stadig gerne se lidt ufærdig ud når du tager den ud og blobbe lidt – det sætter sig når den afkøles, så bare rolig.
- Stil den til afkøling i fryseren i cirka 20 minutter.
- Hæld kogende vand over hindbærrerne (hvis de er frosne, som mine var) og lad det stå i 1-2 minutter, hæld vandet fra og dræn hindbærrerne for det meste overskydende væske og fordel det jævnt over kagen.
- Enjoy!
Energifordeling pr. 100 gram: