I weekenden skulle jeg i biografen med min kæreste og jeg laver næsten altid et eller andet jeg kan snacke på, når jeg skal det – desværre også altid lidt i sidste sekund, fordi jeg er notorisk til at prokrastinere. Denne gang resulterede den sene protein-madlavning, at vi lynhurtigt improviserede en opskrift på proteinkugler og ‘opfandt’ opskriften imens vi var igang. Det endte faktisk med at blive ret vellykket, så jeg genskabte den i dag, så I ikke bliver snydt for den.
Ingredienser:
40 g proteinpulver med caribbean chocolate (brugte denne – chokolade kan også bruges)
55 g affedtet kokosmel
70 g kokosmælk (mandelmælk eller alm. mælk, hvis du vil reducere kalorier)
25 g sukrin
25 g havregryn
3 g ren kakaopulver
1 tsk instant kaffe (ønsker du kaffesmagen stærkere, så brug 1,5-2 tsk)
10 g kokosrasp
Fremgangsmåde:
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt kokosmælk sammen med en espressoshot (lavet af intant kaffe og lidt vand) og ælt det sammen til en fast masse.
- Ælt dejen (grundigt) fast og rul kugler (hvor store de skal være, bestemmer i selv – jeg fik 15 styks). Smag gerne dejen til for at se om du synes der skal mere kaffe eller sødme til – det kan være jeres præferencer afviger fra mine :)
- Rul kuglerne i kokosraps og sæt dem på køl i 10-15 minutter.
* Man kan med fordel rulle kuglerne i smeltet mørk chokolade (eller hvid) – det smager også rigtig godt :)
Energiindholdet pr. 100 gram: