Det er noget af en titel, I know – men det er lige præcis hvad denne opskrift er; hvide chokoladestykker i en low carb chokolade mocha proteinbrownie. Opskriften startede ud som en almindelige chokoladebrownie, men var ikke helt i skabet og derfor røg der noget kaffe i, hvid chokolade og en chokoladeglasur – og det gav den det helt rigtige pift.
Ingredienser:
150 g sød kartoffel (skal være forberedt på forhånd, enten i ovn eller mikroovn)
80 g banan
60 g fuldfed kokosmælk (jeg anbefaler den økologiske fra Santa Maria)
15 g ren kakaopulver
55 g sukrin
120 g æggehvide
45 g proteinpulver med neutral smag (vanille kan også bruges)
55 g affedtet kokosmel
30 g mocha shot (Jeg lavede dette ud af 5 tsk instant kaffe, decaf)
20 g hvid chokolade – hakket
1 tsk bagepulver
Topping:
10 g mørk chokolade
10 g sukrin melis
Fremgangsmåde:
- Mos sød kartoffel og banan sammen i en skål
- Tilsæt herefter alle de tørre ingredienser
- Tilsæt de våde ingredienser og rør grundigt rundt.
- Hak hvid chokolade i mindre stykker og rør med rundt i dejen.
- Kom dejen i et browniefad eller en silikonebrødform og bag på 160 grader i 30-35 minutter. Alt afhængig af hvilken konsistens du ønsker, skal tiden justeres. Hvis man kan godt li’ kagen meget ‘fugtig’, så giv den i underkanten af 30 minutter.
- Lad kagen køle af og lav i mellemtiden toppingen, som laves af at smelte 10 g mørk chokolade og blande sammen med sukrin melis – det giver en tyk slags glasur der kan smøres på toppen af kagen.
Energifordeling:
Hele kagen, inklusive topping, vejer 635 g.