Den her proteinopskrift er jeg rigtig begejstret for – den er velsmagende, low carb, høj på protein, forholdsvis nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Jeg elsker kanel – og jeg kan kun opfordre til at afprøve denne proteinopskrift, hvis du har det på samme måde. Da jeg var yngre elskede jeg kanelgifler, og denne opskrift giver associationer til dem – dog er dette bare en 100 gange sundere udgave. Prøv den af og kom med noget feedback – jeg håber I er lige så begejstret for opskriften som jeg :)
Ingredienser:
Dej:
5 g Husk fiber (kan købes i Føtex)
35 g proteinpulver med vaniljesmag (kan erstattes af neutral)
1 helt æg
1 æggehvide
55 g koskosmel (kan erstattes af affedtet mandelmel)
10-12 spsk vand
1 knivspids salt
0,5 tsk bagepulver
Fyld:
2 spsk kanel
20 g mandelmel
13 g sukrin (eller andet sødemiddel)
8 g smør (gør det flydende i mikroovnen)
Fremgangsmåde:
- Selve dejen laves ved at blande proteinpulver (jeg brugte denne økologiske variant, men any will do), husk fiber, bagepulver, æg, æggehvide, kokosmel, salt og vand – rør det godt sammen og form en klump, som det ses på nedenstående billede.
- Kanelfyldet laves ud af kanelen, 3 spsk vand, mandelmel, sukrin og smør. Bland det hele sammen og rør det rundt. Det var det.
- Læg klumpen med dej på noget bagepapir og flad det ud med en kagerulle. Gør det forsigtigt så dejen ikke sprækker eller bliver ødelagt. Dejen kan godt være lidt skrøbelig – så gå forsigtigt til værks her. Forsøg at gøre dejen så tynd som muligt.
- Efter dejen er rullet flad smøres kanelfyldet ud over den – som det ses på nedenstående billede.
- Skær dejen vertikalt i 3 nogenlunde lige store dele og rul dem sammen i en…. ja – rulle.
- Kom rullerne i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Pas på med at give dem for meget – de skal ikke være sprøde, men stadig en anelse bløde i det – det giver det bedste resultat.
Så skulle i gerne ende op med dette resultat:
Energifordelingen pr. 100 gram for disse cinnamon rolls er fremragende og ser således ud:
Masser af proteiner og low carb – win win.
Jeg kan i øvrigt varmt anbefale lige at smøre noget mandelsmør eller peanutbutter på – det er virkelig godt.