Dette er en af mine ynglingsopskrifter på proteinkage for tiden – og den er blevet lavet flittigt på det sidste. Proteinkagen har en kraftig og fyldig chokoladesmag – og det kombineret med nogle knasende cacao nibs, er i den grad en vinder! Jeg har brugt hampprotein i denne opskrift og det er en lidt sjov størrelse. Det smager virkelig hæsligt alene – lidt ligesom ukrudt eller græs, men det kan være med til at fremhæve fx chokoladesmag ganske godt, men det skal bruges varsomt. Det kan godt undlades i denne opskrift til fordel for mere proteinpulver – så frygt ej, hvis ikke har det stående. Hampprotein har i øvrigt en glimrende aminosyreprofil – så det kan godt være værd at eksperimentere med.
Ingredienser:
30 g mandelsmør (kan erstattes af peanutbutter)
30 g hampprotein (kan erstattes af mere valleprotein)
40 g neutral proteinpulver (kan muligvis erstattes med chokoladesmag)
8 g sukrin (eller andet sødemiddel)
45 g banan
15 g quinoa (kan erstattes af havregryn)
20 g kokosmel (kan erstattes af mandelmel og affedtet mandelmel)
15 g ren kakao
30 g cacao nibs (kan erstattes af stykke af mørk chokolade)
240 g æblemos
kanel
fenikkel (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Mos bananen i en skål. Kom herefter de tørre ingredienser i (proteinpulver, sukrin, quinoa, kakao, kokosmel og cacao nibs)
- Herefter tilsættes de våde ingredienser og dejen røres kraftigt rundt indtil I har en fast masse.
- Kom dejen i et kagefad og drys ren kakao, kanel og fennikel hen over fladen. Dette er valgfrit, men anbefales.
- Bag kagen på 160 grader i 35 minutter.
- Vigtigt (!) : Lad kagen køle helt af, hvis du har brugt hampprotein. Det smager rigtig meget igennem, hvis kagen stadig er varmt og det kan være en grim overraskelse. Lad den køle helt af – smagen sætter sig først for alvor når den er kold
Energifordelingen pr. 100 gram ser sådan her ud:
Jeg har sørget for at skrive alle de erstatninger, jeg kan komme i tanke om er mulige, i ingredienslisten.