Jeg har bemærket at mange er glade for at mange af mine opskrifter er glutenfri, som her kommer en opskrift på glutenfrit brød, der smager rigtig godt, har en lækker tekstur og samtidig også er low carb og har et højt proteinindhold. Oven i det, er det så også virkelig nemt at lave – det bliver vist ikke meget bedre :)
Det er blevet en hurtig favorit hos undertegnede og er bagt 3 gange indenfor den sidste 1,5 uges tid. Så giv det et forsøg – det har i hvert fald varme anbefalinger fra undertegnede, specielt hvis man ligesom mig er lidt af en bread-oholic.
Ingredienser:
10 g sesamfrø
15 solsikkefrø
20 g kværnede hørfrø (jeg kværner mine i en kaffekværn)
20 g fiber husk
15 g sukrin
50 g ærteprotein
150 g æggehvide
1 g salt
0,5 tsk natron
0,5 dl vand
Fremgangsmåde:
- Kom ærteprotein, solsikkefrø, sesamfrø, kværnede hørfrø, fiber husk, sukrin, salt og natron i en skål
- Bland herefter æggehvide og vand i og rør kraftigt rundt i 1-2 minutter.
- Fordel massen i en form (en mindre end fungerer klar bedst, har du ikke sådan en, så anbefaler jeg at fordoble portionen).
- Kom et lag af sesamfrø på toppen af brødet (eller solsikkefrø eller noget helt andet du har lyst til) og tryk det let ned i brødet med en ske (så det ikke falder af når de er færdigt).
- Bag brødet på 170 grader i 40 minutter. Done!
Energifordelingen pr. 100 gram:
Flere billeder: