Endnu en opskrift, der passer lige ind i sæsonen; proteinbrød lavet på græskarpuré. Dette er, hands down, det bedste brød jeg har lavet med henblik på tekstur. Det har meget en konsistens ala det normalt lidt luftigere brød, men det er bare det overlegent på alle områder, rent ernæringsmæssigt. Det er tilmed rigtig nemt at lave og smager fremragende – det er ikke for dessertagtigt og egner sig derfor ganske godt til et bredt sortiment af pålæg, men det kan også sagtens spise for sig selv.
Det største problem med dette proteinbrød er faktisk, at hovedbestanddelen, græskarpure, er dyrt og kan være lidt svært at få fat på (SuperBest sælger det). Jeg kunne skrive et længere indlæg om, hvor irriterende det er, at supermarkeder herhjemme ikke fører et produkt som græskarpure – det er intet mindre end genialt at bage med. I kan også lave jeres eget græskerpuré – det kan ses her hvordan det kan gøres: udførlig guide til hvordan man laver sit eget græskarpuré
Ingredienser:
350 g græskarpure
40 g boghvedemel
3 hele æg
100 g neutralt proteinpulver (kan erstattes af vanilje)
30 g kokosmel (kan erstattes af mandelmel eller affedtet mandelmel)
15 g hørfrø (kan godt udelades)
15 g smør
20 g sukrin (eller andet sødemiddel)
0,5 tsk Muskatnød 0,5
0,5 tsk Stødt ingefær
1 spsk kanel – med top
1 knivspids salt
1 tsk natron
2 spsk vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde:
- Kom proteinpulver (jeg brugte denne fra Bodylab, but any will do, hvis det blot er neutralt), boghvedemel, kokosmel (jeg brugte denne) sukrin, natron, krydderier og de kværnede hørfrø i en skål.
- Smelt smøren og kom det skålen, efterfulgt af vaniljeekstrakt, æg og græskarpuré.
- Rør dejen kraftigt rundt i et par minutter og sørg for at der ingen klumper er. Kom det herefter i en brødform.
- Bag det i ovnen i 45 minutter på 160 grader. That’s it!
Jeg har brugt neutralt proteinpulver til denne opskrift, men det vil godt kunne erstattes med fx vanilje, men vær opmærksom på at det så vil gøre brødet med dessertagtigt. Mit mål var at give det et hint af vanilje og kanel og ikke gøre det alt for sødt – og det lykkes rigtig godt med neutralt valleprotein.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Med næsten 17 gram protein pr. 100 gram og kun 9 gram carbs, kan det vist roligt siges at være et af de bedre low carb proteinbrød og klart et af det bedste jeg selv har lavet.Rugbrød, go home. Enjoy.