Denne proteinopskrift er affødt af min opskrift på på gulerodsmuffins; det er blevet til en velsmagende proteinkage med en rigtig god kage-tekstur. Specielt teksturen var jeg særdeles begejstret for – den er forholdsvist fast, men ikke tør = succes. Jeg er ret overbevist om det er husk fiber der gjorde tricket der.
Den er i øvrigt nem at lave og med dens fordelagtige energiindhold, er den i top-5 over kager hos undertegnede. Gulerodssmagen kunne måske godt lige tåle at blive fremhævet lidt, men det er småting. Frostingen er et rigtig godt supplement til denne proteinkage – og jeg vil kraftigt anbefale at lave det. Kagen kan sagtens spises uden, men det tilføjer lige 20-30% ekstra lækkerhed og det tager ingen tid at lave frostingen, så det er jo næsten synd at lade være :)
Ingredienser:
50 g vaniljeprotein
135 g revet gulerod
85 g revet æble
10 g boghvedemel
20 g kokosmel (blendede havregryn kan også bruges her)
20 g mandelmel (kan erstattes af blendede mandler)
180 g æggehvide
1 helt æg
3 g husk fiber
1 tsk bagepulver
10 g sukrin (eller andet søddemiddel)
1 spsk kanel
Frosting:
50 g skyr
15 g kaseinproteinpulver m. vaniljesmag
Vand
Toffee flavdrops
Fremgangsmåde:
- Riv gulerødder og æble
- Kom det i en skål og kom proteinpulver (jeg brugte bodylabs), kokosmel (jeg får mit her), mandelmel, boghvedemel, husk fiber, sukrin og bagepulver og kanel (er du i tvivl om ingredienserne, så tjek “praktisk info”-menuen her på bloggen)
- Tilsæt herefter æg og æggehvide.
- Rør massen rundt indtil dejen er fri for klumper og deslige (
- Bag kagen i ovnen på 160 grader i 35 minutter
- Lad kagenkøle af og kom herefter frosting på. Jeg lavede frostingen af 15 g vaniliekassein, skyr, lidt vand og toffe flavdrops. Det kan dog godt bare laves af en omgang skyr, vaniljeeessens og sød.
Energiindholdet pr. 100 gram (inklusive frosting) ser sådan her ud:
Det er med andre ord en rigtig god energifordeling for denne proteinkage – lav på kalorier og carbs, samt høj på protein. Det gør den egnet til nærmest alt; mellemmåltid, pre-workout, snack osv.