Det her er en videreudvikling af min sweet potato pie jeg postede i sidste uge (den finder du her) – og den er i den grad godkendt, hvis man er til hindbær. Hvis jeg selv skal sige det, så er den et must af afprøve, hvis man er til frugtbagværk; den blev virkelig god :)
Opskriften ligner som sagt den forrige, men har ændret nogle ting.
Ingredienser:
Bund: (har man ikke disse ingredienser, kan bunden faktisk udelades)
20 g affedtet kokosmel
40 g warrior blend med vanilje (brugte denne) – kan erstattes af ærteprotein, noget vanilleessens og ekstra sukrin. Kassein vil også kunne fungere.
110 g æggehvide
Fyld:
115 g hindbær (koges og drænes for det meste overskydende væske)
140 g sweet potato/sød kartoffel (skal være bagte – 40 min på 220 grader, ellers kan de også laves i mikroovnen)
20 g proteinpulver med vaniljesmag
50 g æggehvide
30 g affedtet kokosmel
35 g sukrin
1,5 tsk hindbærekstrakt (hvis man ønsker smagen af hindbær stærkere, så tilsæt mere og smag til)
Kokosflødeskum
100 g fuldfed kokosmælk (light vil ikke virke) – kun ‘fedtet’ skal bruges, se fremgangsmåde.
5 g proteinpulver med vaniljesmag
5 g sukrin
Fremgangsmåde – bund:
- Bland ingredienserne sammen i en skål og tryk dejen ned i en tærteform forret med bagepapir. Fordel det jævnt.
- Bag bunden på 180 grader i 6-8 minutter.
Fremgangsmåde – fyld:
- Mos eller blend sweet potato i en skål
- Hæld kogene vand over hindbær og lad det stå i et til to minutter. Hæld væden fra og dræn væsken fra hindbærrene.
- Kom herefter de resterende tørre ingredienser i.
- Herefter tilsættes æggehvide og der røres kraftigt rundt.
- Kom fyldet i formen med bunden og fordel det jævnt.
- Bag på 160 grader i 20-25 minutter. Tjek efter 20.
- Lad kagen køle af og lav derefter kokosflødeskum
Fremgangsmåde – kokosflødeskum: (dette kan i realiteten undværes, men jeg vil helt klart anbefale det)
- Kokosmælken skal være kold (et par timer i køleskabet eller lidt tid i fryseren gør tricket). Dræn al væsken fra dåsen – det skal kun være det faste kokosmælksmasse du bruger. Kom massen i en skål og pisk det med en elpisker indtil det bliver lidt fluffy. Kom herefter sukrin, proteinpulver og vaniljepulver i og pisk lidt videre. Proteinpulver kan udelades, men det giver en god smag – smagen vil være mere neutral uden.
- Fordel kokosflødeskummet på tærten.
Energiindholdet pr. 100 gram ser således ud: