Jeg ved det, jeg ved det – is lavet på sød kartoffel lyder dybt underligt, men det smager altid fantastisk. You just have to trust me on this one; den smager virkelig godt. Og det kan godt være det er lidt koldt for tiden – men skru lidt op for varmen, tænd et par lys og hiv dynen frem på sofaen til en god film – og så er denne is perfekt.
Ingredienser:
150 g skummetmælk (eller mandelmælk)
55 g kokosmælk
20 g vanilleprotein (brugte denne)
160 g sød kartoffel
40 g sukrin melis
20 g hakket mørk chokolade
50 g æggehvide
1/2 tsk vaniljepulver (valgfrit)
1 knivspids salt
1/2 tsk kanel
Fremgangsmåde:
- Den søde kartoffel skal være forberedt og afkølet. Mos den i en skål og tilsæt alle de tørre ingredienser + krydderier.
- Tilsæt herefter kokosmælk og mælk og rør rundt godt rundt. Hak mørk chokolade i mindre stykker og rør det også rundt.
- Pisk æggehviden stiv og vend det i massen.
- Kom massen i en ismaskine (jeg har fået en til jul og elsker den allerede) eller kom det i fryseren. Tag gerne isen ud efter 30 minutter og 1 time, for lige at vende den – det giver en bedre konsistens. Den skal have 2-3 timer i fryseren og kun 30-50 minutter i en ismaskine – en anden grund til at jeg elsker den).
Energiindhold pr. 100 gram: