Jeg har en anden opskrift på kokostoppe på bloggen, der ikke skal bages (den finder du her), men denne low carb opskrift på kokostoppe, jeg har fået fra Celestine (I kan lige hendes Facebookside her), er virkelig god og rigtig nem at lave, så den skal I ikke snydes for :) Vær opmærksom på at bananen smager mere igennem end man skulle tro, selvom der kun er tale om 25 g – men det er på inden måde noget der ødelægger opskriften, det giver faktisk blot en ekstra god smagsdimension.
Opskriften er ret simpel og tager ikke mange minutter at bakse sammen.
Ingredienser
25 g banan (kan erstattes af æblemos)
30 g affedtet kokosmel
20 proteinpulver med crispy cookie-smag (kan erstattes med vanilje)
10 g kokosflager (det de kalder kokosmel i supermarkeder)
1 helt æg
60 g æggehvide
15 g sukrin
20 g mærk chokolade (80 % eller derover – her blev der brugt Isis belgisk mørk chokolade)
Fremgangsmåde:
- Mos bananen i en skål for sig.
- Bland herefter affedtet kokosmel, 10 g kokosflager, proteinpulver, vaniliepulver samt sukrin i.
- Tilsæt æg samt to æggehvider og rør det hele sammen til en lind, ensartet masse. Sørg for at alle de tørre ingredienser er rørt helt ud, så der ikke er nogle klumper.
- Fordel dejen i ca. seks kager på en bageplade foret med bagepapir og form dem til toppe. Strø det sidste (almindelige) kokosmel ud over toppene og bag dem i midten af ovnen ca. 15 minutter på 180 grader på varmluft. Hold øje med dem, og tag dem ud når de er gyldne og føles faste.
- Mens kokostoppene er i ovnen smeltes 20 g. mørk chokolade i mikroovn eller vandbad. Når toppene er færdigbagt dybbes bunden i den mørke chokolade og toppen lægges til afkøling på en tallerken (på siden således at chokoladen ikke stivner på tallerkenen) Toppene sættes i fryseren indtil chokoladen er størknet – ca. 10-15 minutter.
Energiindholdet per 100 gram:
Flere billeder: