Dette er en rigtig nem opskrift på et velsmagende low carb mandelbrød. Der er ikke brug for noget proteinpulver og det tager ingen tid at lave ‘dejen’. Dette brød har jeg lavet rigtig mange gange og er en af mine yndlingsopskrifter – sammen med en anden version af dette brød lavet på affedtet mandelmel, jeg nok skal komme med en opskrift på også.
Eftersom det er lavet med mandelmel, har dette proteinbrød lidt karakter af et dessertbrød, men jeg synes personligt rigtig godt om smagen og det egner sig fint til at komme pålæg på – jeg spiser det fx tit med hytteost på :)Teksturen er blød og har en let tørhed, da der jo trods alt er et totalt fravær af mel, men jeg har endnu ikke stødt på nogen der ikke synes dette brød var godt – og jeg har givet en del smagsprøver ud af det.
Men prøv det af – det er utroligt nemt at lave og kræver meget få ingredienser.
Ingredienser:
300 g mandelmel
10 g rørsukker (kan udelades eller erstattes af sødemiddel)
1 æg
150 g æggehvide
0,5 tsk natron
0,5 tsk æblecidereddike
1 knivspids salt
16 g valnød
Kanel
Fremgangsmåde:
Kom mandelmel (jeg bruger denne) i en skål, efterfulgt af rørsukker, salt og natron. Kom herefter æg, æggehvide og æblecidereddike i og rør dejen kraftigt rundt med en gaffel eller ske, indtil der ingen klumper er. Dejen er tyk – og sådan skal den være, så vær ikke bekymret hvis den føltes meget tyk. Kom det herefter i en brødform (det er ikke sikkert der er nok dej til at fylde brødformen ordentligt ud, men dejen er så tyk at man så blot selv kan formen enden inde i formen).
Dette step er valgfrit, men anbefales: hak dine favoritnødder (jeg brugte valnød) og fordel henover overfladen på brødet – tryk det ned i dejen med en gaffel. Drys herefter lidt kanel henover brødet (det er også valgtfrit)
Bag brødet på 160 grader i 50 minutter. Done – simple as that!
Energifordelingen pr. 100 gram ser sådan her ud:
Det er et kalorietungt brød, men brødet er ikke særligt højt og skiverne derfor ikke særligt store – og der er nærmest kulhydratfrit samt spækket med sundt fedt. Det passer derfor godt til folk der sigter efter et lavt kulhydratindtag.
En note om mandelmel:
Man kan godt bruge blendede mandler i denne opskrift, men det vil give flere kulhydrater, færre proteiner og flere kalorier overall, så jeg anbefaler man anskaffer sig noget mandelmel, som det jeg har linket til :)