Denne proteinopskrift på low carb nutella er rigtig nem at lave og kræver kun 6 ingredienser. Den ene af disse ingredienser er dog kasseinproteinpulver med chokolade – og eftersom jeg ved der er mange af jer derude, der muligvis ikke har dette, kommer jeg også med en alternativ opskrift, hvor kassein ikke indgår. Af de to opskrifter jeg præsenterer her på low carb nutella, skal jeg dog bemærke at jeg, personligt, synes den første er bedst både smags- og konsistensmæssigt. Det betyder ikke at den anden er dårlig – den smager også rigtig godt, men den første er lige en tand bedre :) Energifordelingen i opskrift 1 er også særdeles fordelagtig – det er en meget sund udgave en nutella. Og med det sagt, betyder det også, at der ikke skal forventes en 1:1 smagserstatning med rigtig nutella, men det smager virkelig godt!
Nutellaen her kan smøres på hvad man nu har lyst til – jeg brugte riskiks,, som det ses på billedet, men det betyder ikke at I behøver at gøre det. Det kan også blandes i en omgang havregrød fx, eller også spises rent, hvis man nu skulle have lyst til det – meeeen, jeg synes nu det fungerer bedst som smørpålæg.
Opskrift 1
Ingredienser:
20 g proteinpulver med chokoladesmag (jeg brugte denne)
20 g kasssein-proteinpulver med chokoladesmag (jeg brugte denne)
50 g skyr
5 g ren kakaopulver
10 g sukrin (eller andet sødemiddel)
10 g blendede hasselnød
1 g vaniljepulver (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Hasselnødderne skal være afskallede. Hvis det ikke er muligt at få afskallede hasselnødder kan man riste nødderne med skal og efterfølgende “rulle dem” mellem hænderne i et rent viskestykke eller køkenrulle.
- Hasselnødderne ristes på bagepapir på en bageplade i forvarmet ovn i 10 min på 200 grader.
- Kasein, whey, kakaopulver, sukrin og vaniliepulver blandes.
- Hasselnødderne blendes fint og blandes i.
- Skyr røres sammen med de tørre ingredienser og hele blandingen røres godt sammen til en lind masse.
- Enjoy :)
Energifordelingen per. 100 gram for opskrift 1:
Opskrift 2
Ingredienser:
35 g proteinpulver med chokoladesmag
80 g avocado
10 g kakaopulver
15 g hasselnød*
20 g sukrin
1 g vaniljepulver (kan udelades)
*Samme fremgangsmåde med hasselnødderne som i opskrift 1.
Fremgangsmåde:
- Avocadoen moses og de tørre ingredienser blandes i.
- Det hele røres sammen og blendes afslutningsvis kort med en stavblender
Energifordelingen per. 100 gram for opskrift 1:
Flere billeder: