Jeg roser tit blomkål, fordi det er en awesome grøntsag, man nærmest kan lave alt med. Her er en mættende low carb opskrift på blomkålsbrød jeg lavede forleden. Ganske simpelt og ligetil :)
Opskriften er glimrende som et mættende mellemmåltid (for det er virkelig pakket med gode ting; proteiner, sundt fedt og fibre). Man kan sagtens komme pålæg på – jeg spiste mit med skinke og hytteost.
Ingredienser:
Et blomkålshoved (mit vejede 478 gram, da alt der ikke skulle bruges var skåret fra).
2 æg
30 g kværnede hørfrø
15 g sesamfrø (burde godt kunne udelades)
30 g affedtet mandemel (eller blendede havregryn, men vær så opmærksom op at næringsindholdet ændrer sig)
Lidt salt
Pizzakrydderi (eller hvad du har lyst til, fx oregano, peber og rosmarin).
Birkes (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- Blend elller kom blomkålen i en foodprocessor og hak det fint.
- Kom det i en skål sammen med de tørre ingredienser
- Kom de 2 hele æg i og rør det godt rundt.
- Form brøde på et bageplade med bagepapir (jeg lavede 7 store styks)
- Bag på 200 grader i 25-35 minutter eller indtil de er faste og let gyldne.
Energifordelingen pr. 100 gram: