Denne low carb opskrift på proteinkage med kokos er både low carb, glutenfri og laktosefri – så det er en opskrift der burde passe godt til de fleste, uanset eventuelle intolerencer og præferencer. Til de carb-bevidste folk, kan jeg oplyse at denne proteinopkskrift, med kun 4 g carbs per 100 gram, klart er en af de opskrifter jeg har lavet med færrest carbs.
En bruger forespurgte forleden om jeg ikke ville skrive konsistensen på kagerne sammen med opskrifterne – og det er jo en udmærket ide, da folk ikke kun går efter opskrifter i forhold til smag, men også teksturen. Denne proteinopskrift er meget kageagtig, da kokosflagerne giver den en god tekstur. Smagen er let kokos og karamelagtig (dog ikke så meget hvis toffee flavdrops undlades).
Ingredienser:
50 g affedtet kokosmel
40 g kokosflager (det de fejlagtigt kalder for “kokosmel” i danske supermarkeder)
70 g ærteprotein (brugte denne)*
150 g light kokosmælk
1 æg
100 g æggehvide
150 græsk yoghurt (eller skyr)
15-20 g sukrin (hvis man ikke har toffe flavdrops anbefaler jeg 20 gram)
Toffee flavdrops
kanel (kan udelades, ellers et par dask af kanel)
*Ærteprotein kan erstattes af kassein eller risprotein, men ikke valle, da vegansk proteinpulver som fx ærteprotein suger langt mere væske og har en mere “kornet” konsistens og derfor giver en anden konsistens end almindelig valle. Man kan godt forsøge sig med almindelig valle, men det vil helt sikkert både give en anden smag og konsistens.
Mangler i nogle af ingredienserne vil jeg, som altid, henvise til min erstatningstabel (under “hvad kan jeg bruge i stedet for?). Husk dog altid lige at bruge den sunde fornuft i forhold til erstatninger, da ikke alt kan erstattes umiddelbart af hensyn til smagen i den pågældende opskrift.
Fremgangsmåde:
- Kom kokosmel, kokosflager, ærteprotein, sukrin og kanel i en skål.
- Tilsæt yoghurt, æg, æggehvide, toffee flavdrops og kokosmælk til blandingen og rør godt rundt indtil en fast masse opnås.
- Kom massen i en kageform og bag på 160 grader i 30-35 minutter.
Energifordelingen per 100 gram:
Flere billeder: