For et stykke tid siden var der én der skrev til mig angående en opskrift på proteinbarer med lakrids – hvilket faktisk var en rigtig god ide. Jeg har dog ikke lavet proteinbarer, men i stedet en low carb opskrift på proteinkugler med lakrids. Det står dog frit for at lave dem som proteinbarer i stedet, jeg havde bare mere lyst til proteinkugler da jeg gav mig i kast med opskriften.
Proteinkuglerne har en sødlig choko-lakrids smag. Ønsker man lakridssmagen stærkere, tilsætter man blot mere lakridspulver.
Ingredienser:
30 g Bodylab crispy chocolate (den finder du her – alm. chokolade kan også bruges)
40 g affedtet kokosmel
18 g sukrin
40 g laktosefri yoghurt (skyr, a38 eller mælk vil også fungere fint her)
5 g rent lakridspulver (og det skal ikke være lakridsrodspulver, men rent lakridspulver
25 g chokolade sødet med stevia (mørk chokolade kan fint bruges her)
Fremgangsmåde
- Bland proteinpulver, affedtet kokosmel, sukrin, lakridspulver . Rør det lidt rundt så de forskellige ingredienser fordeler sig jævnt.
- Tilsæt yoghurt og ælt dejen godt sammen, indtil I har en fast masse. Bræk små stykker af og form dem som kugler.
- Smelt chokoladen i et vand bad eller mikroovnen og rul kuglerne i dem, så de bliver dækket af chokolade.
- Stil dem i fryseren i 10-20 minutter.
Energifordelingen pr. 100 gram proteinkage finder I her: