I skal kun bruge 3 ingredienser til denne opskrift på low carb pitabrød og meget lidt forberedelsestid – det er sandsynligvis en af de nemmeste opskrifter jeg har postet her på bloggen, grundet de få ingredienser. Derudover har dette low carb pitabrød en særdeles fordelagtig energifordeling, med hele 25 gram protein pr. brød og kun 1,8 gram carbs. Så bliver det ikke meget mere low carb for noget der traditionelt primært består af carbs. Når det er sagt, så betyder ovenstående selvfølgelig også at man ikke skal forvente 1:1 smag og konsistens med et rigtigt pitabrød, men jeg synes det fungerer rigtig godt, både i forhold til konsistens og smag.
Ingredienser:
15 g fiber husk
15 g ærteprotein
120 g æggehvide
evt. krydderi
Fremgangsmåde:
- Bland ærteprotein (jeg har mit herfra) og fiberHUSK sammen (og for at tage et spørgsmål på forskud; neutralt valleprotein kan ikke bruges i denne opskrift) i en skål. Tilsæt eventuelt krydderi, hvis I vil have ekstra smag. Jeg har haft succes med pizzakrydderi.
- Tilsæt æggehvide og rør grundigt rundt i omkring 1 minut. Massen virker først meget flydende, men det bliver mere tyk – når den bliver mere tyk, er den klar til at komme på panden.
- Kom dejen på en forvarmet pande med lidt fedtstof (må gerne være høj temperatur) og sørg for at sprede det dejen lidt ud og form det som et pitabrød.
- Vend brødet når det er fast nok og steg det videre på den anden side. Hold øje med brødet så det ikke brænder på.
- Lad det køle lidt af og herefter kan pitabrødet, forsigtigt, udhules med en kniv på langs. Ligesom man ville gøre med et normalt pitabrød.
- Kom valgfrit fyld i. På billederne i denne posts kan i se to forskellige eksempler på hvad jeg har afprøvet; tun, hytteost, løg, ketchup og sennep – og så nogle kyllinge- og grøntsagsrester. Get creative :)
Energifordeling:
Flere billeder: