Jeg ved dette er en opskrift, som mange har ventet på: low carb pølsehorn! Jeg synes opskriften er blevet ret vellykket smagsmæssigt, når man tænker på de gode ingredienser. Denfærdigbagte dej leder tankerne lidt hen på snobrød, hvilket jeg personligt synes er en god ting.
Dog skal der lige lyde en lille anbefaling herfra om, at de altså er bedst lune – står de på køl i længere tid har dejen det med at tørre lidt ud. Det gør mig personligt ingenting, men jeg har også en lidt større tolerance, når det kommer til ‘tørhed’ end de fleste mennesker (en lille ‘arbejdsskade’).
Men prøv opskriften af – det smager dejligt og er et glimrende mellemmåltid at tage med på farten! :)
Ingredienser:
60 g affedtet mandelmel
40 g blendede havregryn (jeg brugte glutenfri havregryn fra Urtekram)
40 g fiberfin (kan eventuelt erstattes af mere havregryn)
10 g fiberhusk
40g ærteprotein
20 g sukrin
400 g kvark
60 g æggehvide
1 helt æg
Salt
300 g pølse (jeg brugte oksekødspølser fra Løgismose)
Fremgangsmåde:
- Blend havregryn fint og bland i en skål sammen med de øvrige tørre ingredienser.
- Kom herefter kvark, æg og æggehvide i.
- Ælt grundigt sammen indtil i får en sammenhængende dej. Der skal arbejdes lidt her.
- Del dejen op i 9 stykker og skær pølserne over på midten.
- Tryk et dej stykke fladt og aflangt, så pølsen kan være deri (se billede herunder)
- Tryk pølsen ned i dejen og rul herefter dejen hen over – forestil du skal lave ild med en pind old school style – det er lidt det samme du skal gøre her, bare kontrolleret, så dejen ikke flyver ud over det hele.
- Samme procedure for de resterende pølser
- Bag på 180 grader i 20-22 minutter.
Energifordelingen pr. 1oo gram (hvilket svarer meget godt til cirka ét pølsehorn)