Jeg fik lyst til en cheesecake forleden og måtte derfor naturligvis giver mig i kast med at lave sådan en, blot i en proteinrig udgave. Smagen er ost i denne kage er ikke overvældende, men nærmere en let overall smag af ost. Jeg formåede at holde den ret low carb, men det skete måske også på bekostning af den ikke blev alt for cremet, men blev en anelse tør.
Hvis jeg skulle lave den igen (hvilket jeg skal), så ville jeg nok give den en anelse mere æggehvide eller flere æg, hvilket jeg tror kan gøre den lidt mere cremet. Jeg lavede en slags glasur efterfølgende af proteinpulver med vaniljesmag og en sjat mælk for at give lidt ekstra smag og samtidig fungerede det godt som modspil til konsistensen.
Ingredienser:
200 g neutral friskost fra Levevis
60 g hytteost
30 g vaniljeproteinpulver
10 g mandelmel (kan udelades)
2 hele æg
12 g xylitol
60 g frosne blåbær
Fremgangsmåde:
Kom mandelmel, xylitol (eller andet sødemiddel) og proteinpulver (jeg brugte vaniljesmag herfra) i en skål først – kom derefter de resterende ting i med undtagelse af blåbær. Rør det herefter godt rundt – giv det en gang i blenderen eller med en stavblender for ikke at få klumper hytteost i dejen. Hæld dejen op i en kageform og kom herefter de frosne blåbær i og skub dem ned i dejen. Giv kagen 30-35 minutter på 160 grader (eller indtil der kan stikkes en kniv i den der kommer ud ren).
Lad herefter kagen køle af. Glasuren lavede jeg som sagt af en scoop proteinpulver med vanilje, en lille sjat mælk og en skefuld mandelmel, der blev rørt til en fast masse. Fordel det jævnt over kagen.
Energifordelingen for hele portionen (eksklusiv glasur) er følgende:
Deler man portionen op i 10 stykker giver et stykke proteinkage:
7,5 g protein
3,2 g carbs
2,2 g fedt
63,2 kalorier.
Med andre ord har vi at gøre med en ekstremt low carb proteinkage, man kan nyde med rigtig god samvittighed.