Jeg har fået nogle smagsprøver ind ad døren med caribbean choko fra Bodylab og besluttede mig for at prøve at lave en low carb opskrift af en art med det. Jeg afprøvede to forskellige slags proteinkugler, nogle protein-cookies og slutteligt nogle protein coconut bites. Sidstnævnte endte med at blive den smagsmæssige vinder, så det er opskriften jeg vil give jer :)
De er ret dessert-agtige og grundet det høje fedtindhold (fra gode fedtkilder! – så være ikke nervøs for det) har det en høj mætningsværdi – så det er ikke noget man bare lige kører en kæmpe portion ned af. Det egner sig godt til kaffen, eller som en lækker aftenssnack – og de smager i den grad lækkert. Jeg elsker sammenblandingen af kokos, chokolade og peanutbutter – det går op i en højere enhed. Opskriften er meget simpel at gå til og tager ikke lang tid at lave.
Ingredienser:
35 gram proteinpulver – jeg brugte caribbean choko fra Bodylab (I kan få gratis smagsprøver her). Kan erstattes af chokolade-proteinpulver.
20 gram affedtet kokosmel (eller blendede havregryn eller affedtet mandelmel)
12 gram peanutbutter (økolgisk uden tilsat sukker)
15 gram kokosflager
5 g kokosolie (kan erstattes af fuldfed smør)
30 g mælk
5 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Kom proteinpulver, kokosflager og de andre tørre ingredienser i en skål. Kom herefter kokosolie og peanutbutter i.
- Tilsæt mælk
- Ælt dejen grundigt indtil I har en fast masse. Ælt indtil kokosolien er godt opløst sammen med de øvrige ingredienser.
- Bræk stykker af dejen og form små firkanter, efter ønskede størrelse.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller vandbad, kom det på en ske og dryp det henover firkanterne.
- Sæt dem i fryseren i 10-15 minutter – indtil chokoladen er blevet fast; så er de klar til at blive spist.
Energifordelingen per 100 gram ser således ud: