Denne opskrift skal hverken bages eller kræver specielt mange ingredienser, hvilket jo altid er en bonus. Opskriften er low carb, høj på protein og meget fyldig – hvilket gør den er klart egnet som dessert. Det er ikke lige noget man sætter sig ned og spiser før træning, fx – i hvert fald ikke i mit hoved (man kan selvfølgelig godt), men nok mere noget man sætter sig ned og nyder om aftenen. Der er masser af chokolade i denne opskrift, så hvis man er til det, vil denne opskrift være et hit.
Midten på disse protien-cups er cremet og har en sød konsistens – så man skal kunne li’ et cremet fyld, for at denne opskrift vil falde i ens smag. Så hvis chokolade og cremet fyld er på go-listen, så kan jeg kun anbefale at prøve denne simple opskrift af :)
Ingredienser:
25 g kasseinproteinpulver med vaniljesmag (kan erstattes med almindeligt whey)
30 g skummetmælk (eller kokosmælk)
45 g skyr
10 g kokosmel (kan erstattes af blendede mandler)
10 g hakkede mandler
5-10 g sukrin (alt efter hvor sød den ønskes)
lidt kanel
Fremgangsmåde:
- Bland skyr, proteinpulver (jeg brugte kasseinproteinpulver herfra), kokosmel (jeg får mit herfra), mælk, hakkede mandler og sukrin samt kanal sammen.
- Tryk massen ned i to muffinforme (min er af silikone)
- Kom muffinsformeme med massen i fryseren i 15-20 min.
- Smelt den mørke chokolade i mikroovnen eller et vandbad.
- Tag massen ud af formene, dyp bunden i den smeltede chokolade og stil dem på en tallerken. Kom herefter den resterende chokolade ud over massen – sørg for også at dække siderne.
- Stil dem i fryseren i 15-20 min igen – og så er de klar til at blive spist.
Nb: Man kan godt bruge alm. whey i stedet for kassein, men det vil med stor sandsynlighed gøre massen lidt mere klistret – så bare vær opmærksom på det.
Energifordelingen pr. 100 gram ser sådan her:
Det er ikke en lav-kalorie opskrift, men den er til gengæld ganske low carb og har masser af proteiner – I like it!
Flere billeder: