Her er en rigtig nem opskrift på low carb protein-kokostoppe, der ikke behøver at skulle i ovnen og derfor er færdig på meget kort tid. Disse protein-kokostoppe egner sig godt som en dessert – og jeg vil næsten godt garantere at I kan servere dem til andre uden de nogensinde vil vide at der er tale om en proteinopskrift, der er low carb, høj på protein og høj på masse af gode fedtsyrer. Pretty good deal.
Kokostoppene her er samtidig også ret kraftfulde i smagen og der er meget ‘gods’ i dem, så det er ikke nogen man kan spise uanede mængder af – i hvert fald ikke efter min mening. De egner sig godt som dessert, hvor man spiser et par stykker. Af samme grund får man heller ikke mere end 4 stykker ud af denne opskrift – men man er selvfølgelig altid velkommen til at fordoble ingredienser, hvis man ønsker mere.
Ingredienser:
25 g kokosflager
15 g affedtet mandelmel (eller kokosmel)
15 g mandelsmør
5 g hakkede mandler
2 g vaniljepulver (kan erstattes af 0,5 tsk vaniljeessens)
5 g kokosolie (eller kokossmør)
15 g proteinpulver med vaniljesmag
5 g sukrin
10 g mørk chokolade
1 spsk vand
1 spsk mælk
1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Kom kokosflager, affedtet mandelmel, salt, vaniljeproteinpulver (jeg brugte denne isolat, men almindelige valleprotein, vil også fungere fint), hakkede mandler, vaniljepulver (kan købes i blandt andet Super Brugsen) og sukrin i en skål.
- Tilsæt herefter mandelsmør (kan købes i helsebutikker eller i England – se min “praktisk info” side for mere information), vand og mælk til blandingen.
- Ælt dejen sammen til en fast klump og bræk herefter stykker af og form dem som kokostoppe (lav dem gerne pænere end det jeg præsterede her ;) ).
- Smelt chokoladen i mikroovnen og dyb bunden af kokostoppene i det. Lav en lille kant af chokolade med en ske (se billedet).
- Sæt i fryseren i 10 minutter – and that’s it.’
Energiindholdet pr. 100 gram ser sådan her ud: